Om du får ett punkterat däck, ditt bilbatteri dör eller hårt väder tvingar dig av vägen kommer du att vara förberedd? Du kanske redan har det väsentliga som din instruktionsbok och försäkringsbevis i din bil, men vad mer ska du ha till hands? Även om du betalar för en vägassistans är här några viktiga saker att ha i bilen i nödfall. Om du inte vill köpa in allting själv separat kan vi tipsa om krislådor ifrån general prepper. Följ länken för att hitta deras ”checklista krislåda

 1. FÖRSTA HJÄLPEN KAT
  Du kan köpa ett färdigförpackat kit eller sätta ihop ditt eget. Se till att inkludera bandage i flera storlekar, gasbinda, receptfria smärtstillande läkemedel, allergimedicin och handdesinfektionsmedel För att vara ännu mer förberedd överväg att packa en termometer, värmedyna, batteridriven radio och alla mediciner du och din familj kan behöva.
 2. FICKLAMPA
  Du kan använda din mobiltelefon som en ljuskälla, men du kommer definitivt att vilja bevara ditt mobilbatteri i en nödsituation. En kraftig och vattentät ficklampa gör att du kan ta en titt under huven och göra en bilnödsituation mindre skrämmande. Se bara till att du har extra batterier.
 3. VARMA KLÄDER
  Att ha filtar, tröjor och andra varma kläder i bagageutrymmet kan vara en livräddare när temperaturen sjunker och du sitter fast i bilen utan en fungerande värmare. Om du bor i en kallare del av landet, överväg att förvara en fleecefilt eller termisk sovsäck i bilen. Och i ett nafs kan du alltid använda en filt som en provisorisk presenning, handduk eller fönsterskärm.
 4. SNACKS
  En kurrande mage gör den redan obehagliga upplevelsen av att vänta på en bärgningsbil ännu värre. Förvara mat som inte är alltför rörig och som inte kräver kylning – tänk på granolabars, kex, nötter, frön, flingor, torkad frukt och kalkon ryckig – i ditt handskfack. Och om du är en sann överlevnadsman, släng några MREs (Meals, Ready-to-Eat) i bagageutrymmet.
 5. RESERVDÄCK
  Att ha ett reservdäck (och kunskap om hur man installerar det) är viktigt för alla förare. Om du får ett punkterat däck, måste du använda några verktyg – en domkraft, däckjärn eller skiftnyckel och rör – för att ta bort ditt dåliga däck och ersätta det med reservdäcket.
 6. VERKTYGSSATS
  En grundläggande verktygssats kan vara en livräddare när din bil går sönder, speciellt om du är långt från en bensinstation eller verkstad. Att ha föremål som en däckmätare, skruvmejslar, tång, olja, bromsvätska, tejp, frostskyddsmedel och en fickkniv i din verktygssats. Baserat på dina klimatbehov och din nivå av bilexpertis kan du även inkludera föremål som en isskrapa, hopfällbar spade och skumdäcktätningsmedel.
 7. NÖDSTOPP
  En trafikerad motorväg, trång korsning eller blind kurva är inte den idealiska platsen för din bil att stanna, men sånt är livet. Även om du lyckas köra vid sidan av vägen och sätta på dina nödblinkers kan det vara svårt för andra förare att se dig. Om du har orange eller röda reflekterande bloss kan du placera dem runt din bil för att varna för din närvaro.
 8. KOPPLINGSKABLAR
  Om bilens batteri dör kan startkablar hjälpa dig att snabbt komma tillbaka på vägen. Fäst dina kablar till de positiva och negativa batteripolerna på en annan persons bil – men se till att följa instruktionerna!
 9. HANDSKAR
  Du behöver ett par engångshandskar i ditt första hjälpen-kit för att hålla saker sanitära om du skulle behöva ta hand om en skadad passagerare. Och om du utför mer tungt arbete på din bil, kommer ett par tjocka arbetshandskar att skydda dina händer från heta material och kemikalier.
 10. PAPPERSHANDDUKAR
  Att öppna motorhuven för att undersöka ett problem kan vara rörigt. En rulle hushållspapper kan vara praktiskt oavsett om du behöver städa upp ett spill, suga upp vätska eller torka av olja från händerna.

Hoppas du uppskattar vår lista /Redaktionen