Välj rätt däck till din bil

Ja det kanske inte är helt lätt att hitta de däck som passar just din bil. 

Enklaste alternativet är såklart att vända dig till en bilfirma som säljer ditt bilmärke eller den handlare som du köpte bilen av och där beställa däck som passar din modell. Önskar du däremot köpa dina däck online och själv leta efter bästa pris så behöver du veta vilken storlek det är på just dina däck på din bil. 

Ta reda på din storlek?

Leta reda på en skylt på förarsidans dörr som anger vilken storlek däck som passar din bil. Till exempel kan din däckstorlek vara P215/65 R15. Denna sträng med siffror och bokstäver anger däckets bredd, höjden jämfört med bredden och diametern. I de flesta fall bör dina nya däck matcha denna storlek.

Hållbarhet och däck

Ett sätt att göra däck mer hållbara är att använda återvunna däck.

Återvunna däck kan användas på flera olika sätt, till exempel i byggprojekt eller som bränsle för cementugnar. Detta minskar mängden däckavfall som hamnar på soptippen och minskar också behovet av att tillverka nya däck. Att använda återvunna däck är inte bara mer hållbart utan kan också spara pengar för företagen. däck är en värdefull resurs och genom att återvinna dem kan vi bidra till att skydda miljön och även minska vårt beroende av fossila bränslen.

Vi försöker i den mån det är möjligt minska vår utsläpp igenom att arbetar medvetet med hållbarhetsrapportering. Bland annat tar vi hjälp av företag Certway som hjälper oss med hållbarhetsredovisning